Prednosti

KONCENTRACIJE

Visoka koncentracija OC-a (Oleoresin Capsicum) ekstrakta kao i visok MC (Major Capsaicinoids) u svim dozama. Kvaliteta i uravnoteženost OC smjese kojom punimo PHS, najvažnija je komponenta suzavca i predstavlja našu glavnu konkurentsku prednost I našu najveću tajnu.

Aktivna tvar OC (oleoresin capsicum) je potpuno prirodna tvar ekstrahirana iz posebnih vrsta ljute papričice. OC djeluje na respiratorni sustav, oči, kožu, sluznicu i motoričke sposobnosti. Primjenom ove tvari tijelo reagira kao da je opečeno. Dio tijela koji je došao u dodir s aktivnom tvari postaje crven, iziritiran te izlučuje tekućinu. Budući da koncentracija OCa nije garancija jakosti otopine, mi smo posebnu pozornost posvetili koncentraciji MC (Major Capsaicinoids). Capsaicinoidi su spojevi koji se izravno lijepe na naše receptore i oni papričici daju ljutinu.

Dakle, snažan sprej koji je učinkovit mora imati visoku koncentraciju MC-a.

Čisti OC ima MC 10%, što bi u SHU jedinicama bilo oko 16.000.000.

PHS u svojoj ponudi ima jačine od MC 0,6% do MC 1,33% I koncentracije OC ekstarkta do12%, što ga po jačini svrstava u sam vrh ponude suzavaca. Laboratorijsko testiranje (HPLC) dokazuje jačinu ekstrakta do SHU 2.445.000, odnosno MC (major capsaicinoids) do 1,33%. Za usporedbu, sve iznad SHU 80.000 smatra se izuzetno ljutim.

ISPALJIVANJE U SVIM SMJEROVIMA

All  ARound tehnologija.
Inovativna tehnologija ispaljivanja sredstva u svim položajima bočice. Svi naši suzavci opremljeni su najnovijom generacijom ventila koji omogućavaju pouzdano izbacivanje OC smjese iz svih položaja bočice. Na taj način otklonili smo nedostatak koji mnogi drugi suzavci imaju, a to je da su neupotrebljivi ako bočica prilikom djelovanja nije okrenuta uspravno.

PHS se prilagođava svim uvjetima, a ne obrnuto i zato je njegova učinkovitost i pouzdanost na najvišoj mogućoj razini.

DIZAJN SIGURNOSNE KAPE

Funkcionalni dizajn sigurnosne kape onemogućava nehotično aktiviranje ili djelovanje PHSom prema samome sebi. Uz to, ergonomski dizajn omogućava jednostavno ciljanje prema napadaču. Također je olakšana upotreba s rukavicama. Posebni žljebovi s unutarnje strane sigurnosne kape olakšavaju i usmjeravaju klizanje prsta i siguran pritisak na aktuator.

PRAKTIČNI VOLUMEN BOČICE

Bočice manjeg volumena pružaju nesmetano nošenje, ali zbog visoke koncentracije i jačine (ljutine) OC ekstrakta dostatni su za višekratno korištenje. Naše bočice od 40 ml i 50 ml idealne su veličine za osobnu uporabu. Manja bočica sadrži količinu koja je dostatna za minimalno 5 sekundi kontinuiranog izuzetno ljutog mlaza.

DOMET

Zahvaljujući punjenju pod visokim tlakom, novim ventilima i aktuatorima te pažljivo uravnoteženoj OC smjesi, postigli smo najveći mogući domet spreja. Na našim testiranjima svi PHS suzavci izbacili su OC smjesu na udaljenost od 6 metara. Na temelju toga možemo jamčiti učinkovitost PHSa na udaljenosti napadača od minimalno 4 metra.

Mlaz koji se izbacuje pokazao se najbolji u odnosu na druge oblike raspršivanja na otvorenom prostoru pri vjetrovitim vremenskim uvjetima. To je ujedno I glavni razlog zašto smo sve naše suzavce opremili aktuatorima koji izbacuju OC smjesu u obliku mlaza, a ne maglice ili pjene.

STANDARDI

Certifikati OC ekstrakta Haccp, Halal i Košer, te GMO free osiguravaju sigurnost i neštetljivost. Naš OC ekstrakt dobiva se ekstrakacijom više vrsta najljučih papričica prema najvišim standardima kvalitete i čistoće i u potpunosti je prirodan. GMO free nasadi.

PUNJENJA I BOČICE

Sukladno potrebama i željama kupca možemo razviti i proizvesti specijaliziranu serija proizvoda.

DODATNA OPREMA

Dodatnu opremu izrađujemo od visokokvalitetnih materijala. Izbor boja i maskirnih uzoraka je velik. Proizvedeno u Hrvatskoj!

CONSULTING

Analizom okoline i namjene predlažemo najbolja riješenja za osiguranje od raznih neugodnih situacija.