Često postavljana pitanja

PITANJA

Koji je suzavac najbolji za mene?

Kod odabira suzavca treba uzeti u obzir uvjete u kojima bi mogao biti upotrebljen, odnosno da li nam opasnost prijeti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, da li u tom prostoru postoji mogućnost dodira smjese iz spreja i otvorenog plamena ? Za univerzalnu uporabu, najučinkovitiji je suzavac u spreju koji izbacuje OC smjesu u obiliku mlaza. Uz navedeno, da bi suzavac bio maksimalno učinkovit, važna je količina i jačina OC smjese. Naš OC ekstrakt zasigurno pripada skupini najjačih OC ekstrakata na tržištu. Laboratorijsko testiranje (HPLC) dokazuje jačinu ekstrakta do SHU 2.445.000, odnosno MC (major capsaicinoids) do 1,33%., a sve iznad SHU 80.000 smatra se izuzetno ljutim. Za usporedbu, njemačka policija koristi suzavce jačine MC 0,3 – 0,6%. U ponudi imamo i profesionalni suzavac, PHS PRO jačine MC 1,33%, koji je punjen nezapaljivom formulom.

PHS u svoj ponudi ima 3 osnovne vrste suzavaca:

  1. PHS Beastly koji je namijenjen zaštiti od napada raznih agresivnih životinja, primarno psa, vuka, lisice, te veće divljači

Stvoren za planinare, šumare, izletnike, vlasnike raznih kućnih ljubimaca i sve koji bi mogli imati „bliski susret“ s nekom agresivnom životinjom. Uz koncentraciju od 6% ovaj suzavac je dostatan za obranu od svih napasnih životinja. Inače, potpuno je bezopasan za životinje I ne ostavlja trajne posljedice na njihovo zdravlje.

Protiv napada medvjeda u ponudi imamo dvostruko jači suzavac, jačine MC 1,2%, koji je omiljen među lovcima. Dolazi u dvije veličine, 40 ml i 50 ml.

  1. PHS Univerzal koji je namijenjen za samoobranu od napada čovjeka I većih divljih životinja. Dolazi u dvije veličine, 40 ml i 50 ml. Uz koncentraciju od 10% I jačinu od MC 1,2% ovaj suzavac je dostatan za samoobranu od napada čovjeka ili medvjeda.
  2. PHS PRO koje je namijenjen za samoobranu od napada čovjeka I većih životinja. Sadrži OC ekstrakt jačine MC (major capsaicinoids) 1,33%. Dolazi u dvije veličine, 40 ml i 50 ml. Uz koncentraciju od 12% ovaj suzavac je dostatan za samoobranu od napada čovjeka ili medvjeda. PHS PRO sadrži nezapaljivu formula I izuzetno je jak (ljut), stoga je izvrstan za profesionalnu uporabu.

Koliko je dugo djelovanje suzavca?

OC djeluje na respiratorni sustav, oči, kožu, sluznicu i motoričke sposobnosti, koje su svedene na minimum. Primjenom ove tvari tijelo reagira kao da je opečeno. Dio tjela koji je došao u dodir s aktivnom tvari postaje crven, iziritiran te izlučuje tekućinu. Ukoliko dođe u kontakt s očima i sluznicom, djeluje dodatno nadražujuće i onemogućava osobu ili životinju u napadačkoj aktivnosti. Većina navedenih simptoma prestaju spontano već nakon 15 minuta, a u roku od 3 sata u potpunosti. Jačina simptoma ovisi o već spomenutoj koncentraciji I jačini OC ekstrakta u OC smjesi.

Kako spremiti suzavac da bi nam za brzu reakciju bio lako dostupan?

Kod uporabe suzavca vrijedi pravilo dvije sekunde za reakciju. To je relativno jednostavno izvedivo uz uvijet da je suzavac spremljen na lako dostupnom mjestu. Idealno riješenje je naša futrola koja se postavlja na pojas, nadlakticu ili dlan i idealna je za nesmetano i diskretno nošenje suzavca. PHS možete nositi i u džepu ili torbici, bez opasnosti da ga nehotično aktivirate. U svakom slučaju ako osjetite opasnost, unaprijed pripremite Vaš suzavac kako bi ga mogli brzo upotrijebiti. Po potrebi trenirajte tu reakciju kako bi u slučaju panike mišična memorija odradila veći dio te reakcije.

Kolika može biti udaljenost između nas i napadača?

PHS je najučinkovitiji na udaljenosti napadača do 3 metra, dok mu je krajnji domet 6 metara za pro seriju.

Koje su mjere pomoći ukoliko se nađemo u kontaminiranom prostoru?

SLUČAJU DODIRA S KOŽOM (ili kosom): odmah skinuti svu zagađenu odjeću. Isprati kožu vodom/tuširanjem. AKO SE UDIŠE: premjestiti osobu na svježi zrak i postaviti ju u položaj koji olakšava disanje.

U SLUČAJU DODIRA S OČIMA: oprezno ispirati vodom nekoliko minuta. Ukloniti kontaktne leće ukoliko ih nosite i ako se one lako uklanjaju. Nastaviti ispiranje. Zaštititi od suncevog svjetla. Ne izlagati temperaturi višoj od 50 °C. Skladištiti na dobro prozracenom mjestu. Održavati hladnim. Odložiti sadržaje/spremnike u skladu s nacionalnim propisima.

Gdje mogu kupiti PHS?

Na našoj stranici kontakti naći ćete kontakt vele i maloprodaje.

Veleprodaja: Poduzece Sagitta Solers iz Zagreba vrši distribuciju proizvoda svim partnerima iz sustava veleprodaje na području EU.

Ukoliko želite postati dio distributivne mreže molimo kontaktirajte nas na mail:
info@phs-spray.com

Maloprodaja: American shop, Zagreb, info@americanshop.hr

Postoji li mogućnost dorade ili izrade novih rješenja?

Naravno. Raspolažemo s timom koji ce proučiti posebitosti tražene upotrebe i ponuditi vam riješenje. Bilo da je riječ o otopini, rezervnoj opremi ili njezinim priključcima. PHS se može prilagoditi svakoj zadaći.

Što je to All O round tehnologija?

Inovativna tehnologija ispaljivanja sredstva u svim položajima bočice.  Zahvaljujući ventilima zadnje generacije, naši sprejevi ispaljuju sadržaj bočice čak i ako je ona okrenuta naopako. U realnim situacijama ova karakteristika može biti presudna.

PHS nudi rješenje ispaljivanja OC smjese u BILO KOJEM POLOŽAJU!

Niste našli odgovor?

Slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo vam odgovoriti u kratkom roku.

Pošalji upit